Nieuws

 

Hobby expo Dongen grootser dan ooit.

In het weekend van 20 en 21 oktober 2018 werd voor de vijfde maal de tweejaarlijks hobby-expo te Dongen georganiseerd. Nog mooier en grootser dan vorige keren. De twee zalen van sporthal De Salamander waren geheel gevuld met exposanten van hobby's en verzamelingen. 2500 m2 bedrijvigheid en gezelligheid. Daarmee is de Dongense hobby-expo de grootste in zijn soort van de Benelux: een niet-commerciƫle tentoontselling van de meest uiteenlopende hobby's en verzamelingen, veelal met actieve beoefening van de betreffende activiteiten. Een kleine greep uit het veelzijdige gebeuren: de schoenmaker die zijn minischoentjes ter plekke vervaardigd, de complexe lego bouwwerken, de architect die minitieus modellen nabouwt van grote bouwwerken, de van Meccano nagebouwde werktuigen, de houtdraaier, de beeldhouwer in hout, de pottenbakker met zijn draaischijf, de stoommachinebouwer die elke detail zelf vervaardigt en op schaal machines nabouwt, de stoelenmatter, de stand met prachtig gesneden kaarten, de club met drones, vliegtuigen en zeppelin, de miniatuur-kermisattractiebouwer, het grote emplacement waar de wereld van het vervoer met bestuurbare vrachtauto's, grijpers, silo's etc. is nagebouwd, treinen enz. enz. Kortom voor elk wat wils. Enthousiast worden alle activiteiten voorzien van commentaar en achtergrondkennis.

Een waar feest voor hobbyist en bezoeker.

Tijdens deze expo hebben ruim 120 hobbyisten hun hobby gepresenteerd en hebben we ruim 1000 bezoekers getrokken.

In de media werd aandacht geschonken aan dit evenement en een enkele hobbyist en zijn hobby werd uitvoerig beschreven in dag- en weekblad. 

Ook de Dongense najaarsglossy zal in een artikel aandacht schenken aan de de stichting Hobby-expo Dongen. Wij bevelen deze zeer ter lezing aan.

Hebt u ook een leuke hobby en wilt u die graag met andere mensen delen, schrijf u dan in via onze website www.stichtinghobby-expodongen.nl of telefonisch bij Harry Sandig 0162-312735. Wij zien uw aanmelding graag tegemoet. Als u als hobbyist in 2020 deel wilt nemen meld u zich dan gerust nu al aan. Uw gegevens worden dan in ons archief opgenomen, zodat wij u tijdig nader kunnen informeren voor de expo 2020.

Wij zijn ook op zoek naar mensen die bij ons de handen uit de mouwen willen steken om gezamenlijk de sporthal om te toveren in een heus hobbyland. Ook hebben wij mensen nodig, die verantwoording durven te dragen, door in de zaal tijdens de expositie te helpen bij de ingang voor de kaart controle. Bent u zo iemand die dit graag met anderen op zich wil nemen, neem dan contact op met onze secretaris Anton Van der Coer. Dit kan ook via internet, e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch 06-12 84 60 94 .

 

De volgende hobby expo vindt plaats in 2020 op zaterdag van 12:00 uur tot 17:00 uur en zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur in de gemeentelijke sporthal van Dongen. De data van de volgende hobby-expo zijn nog niet bekend. Deze zijn o.a. afhankelijk van de beschikbaarheid van de sporthal. Het streven is de volgende expo opnieuw in het najaar te laten plaatsvinden.

Het adres:

Sporthal de Salamander
Belgiƫlaan 2
5101 ZG Dongen