Nieuws

De volgende hobby expo vindt plaats in 2018 op zaterdag 20 oktober van 12:00 uur tot 17:00 uur en zondag 21 oktober van 11:00 uur tot 17:00 uur in de gemeentelijke sporthal van Dongen

 

Hobby expo Dongen groter dan ooit.

De hobby expo wordt in 2018 op zaterdag 20 en zondag 21 oktober voor de vijfde maal georganiseerd. Nu nog groter en mooier dan in de vorige keren. Deze keer gaat Stichting Hobby Expo Dongen de expositie weer presenteren in de twee zalen van sporthal de Salamander in Dongen en omvat een totale vloeroppervlakte van ± 2500 m2. Dit houdt in dat er weer een flinke stap gezet is en dat wij daarmee, de grootste en meest veelzijdige, niet commerciële internationale hobbyexpo van de Benelux zijn. De afgelopen anderhalf jaar is er zeer hard gewerkt om het aanbod van nieuwe, interessante maar ook spectaculaire hobby’s te vinden. Wij zelf hebben het gevoel dat wij daar in geslaagd zijn. Wij verwachten nu ruim 170 hobbyisten plaats te kunnen bieden om hun hobby te presenteren. Daarbij zijn prachtige hobby’s die wij nog niet eerder hebben kunnen presenteren. Het verbaast ons telkens weer hoeveel nieuwe hobby’s we tegenkomen. De laatste expo hebben ± 120 hobbyisten hun hobby gepresenteerd en hebben we 1800 betalende bezoekers getrokken.

Dit jaar zullen ruim 200 hobbyisten 100 tot 120 verschillende hobby’s en verzamelingen ten toon stellen en daar waar mogelijk is demonstreren.

Na de expo 2016 kopte een dagblad “WALHALLA VOOR HOBBYISTEN” en “grootste hobby-expo van Benelux laat alles zien wat op een tafel past”.

De hobby-expo op 21 en 22 oktober aanstaande zal dat zeker opnieuw gaan waarmaken. Wat deze hobby-expo beslist ook aantrekkelijk maakt is het feit dat kinderen t/m 14 jaar!!!! onder begeleiding van een volwassene gratis toegang hebben. En het aanbod van dit jaar zal voor hen zeker de moeite waard zijn: kom maar eens kijken naar het grote emplacement dat de Asfalt Rockers inrichten: een oppervlakte van liefst 400 vierkante meter vol met op afstand bestuurbare vrachtauto’s, grote hijskranen etc. etc. en dat  alles in volle gang en bestuurd door enthousiaste hobbyisten die helemaal gek zijn van deze wereld.

Of zie je misschien liever miniatuur helikopters en drones, vliegend door de sporthal, of zou je graag modelschepen willen bouwen, of wil je zien hoe je (groot)ouders vroeger met meccano speelden, of ben je liefhebber van modelschepen, ja hoor de haven wordt miniatuur helemaal nagebouwd. Natuurlijk komt de treinenliefhebber ruimschoots aan zijn/haar trekken, rijdend over het spoor dat door de hobbyisten is opgebouwd. Voor kinderen en jonge tieners alle reden om hun papa, mama, opa, oma maar ook ooms en tantes uit hun stoel te halen en  mee te trommelen naar sporthal De Salamander.

Laat ons niet de indruk wekken dat er verder niets te zien is: een grote variëteit van creatieve uitingen: van het maken van dieren van fietsbanden tot kantklossen, en ja hoor dit is onder de jeugd ook weer erg in trek, kom de kinderen maar eens bezig zien. Van op schaal nagebouwde kapellen en boerderijen en kermisattracties op schaal tot houten speelgoed. Van accessoires van steigerhout tot houten en stenen beelden. Van kralen tot kaarten. Je kunt het zo gek niet bedenken of de hobby-expo van Dongen laat het zien. Probeer maar eens meer dan honderd verschillende creatieve uitingen te bedenken!  Hoeft niet op de expo staan ze allemaal. Kom ze zelf maar natellen.

Tot ziens op zaterdag 20 oktober van 12.00 – 17.00 uur en op zondag van 11.00 – 17.00 uur in Sporthal De Salamander, Belgiëlaan 2 in Dongen.

Hebt u ook een leuke hobby en wilt u die graag met andere mensen delen, schrijf u dan in via onze website www.stichtinghobby-expodongen.nl of telefonisch bij Harry Sandig 0162-312735. Wij zien uw aanmelding graag tegemoet.

Nu onze hobbyexpo zo is uitgebreid, zijn wij op zoek naar mensen die bij ons de handen uit de mouwen willen steken om gezamenlijk de sporthal om te toveren in een heus hobbyland. Ook hebben wij nog enkele mensen nodig, die verantwoording durven te dragen, door in de zaal tijdens de expositie te helpen bij de ingang voor de kaart controle. Bent u zo iemand die dit graag met andere op zich wil nemen, neem dan contact op met onze secretaris Anton Van der Coer dit kan ook via internet, e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch 06-12 84 60 94 .

 

Het adres:

Sporthal de Salamander
Belgiëlaan 2
5101 ZG Dongen


 

HOBBY EXPO 2016.

In maart 2016 vond de tweejaarlijkse hobby expo Dongen plaats. Dit grootste evenement van Nederland trok maar liefst 1250 betalende bezoekers, die voor het kleine entreebedrag veel te zien kregen. Met ongeveer 120 exposanten en ruim 100 verschillende hobby’s werd een zeer rijke variatie voorgeschoteld. Vele exposanten uit meerdere provincies  maar ook van buiten Nederland lieten met veel enthousiasme en liefde voor hun vrijetijdsbesteding zien, waarmee men zijn of haar vrije tijd op een creatieve manier kan invullen.

Dit jaar werden beide sportzalen  van sporthal De Salamander, ongeveer 2400 m2 , keurig ingericht voor de exposanten en hobbyisten. Hier wordt de exposanten de gelegenheid geboden hun waar uit te stallen en waar mogelijk actief aan het werk te zijn. Veel aandacht wordt door de organisatie besteed aan een prettige omgeving waar de exposanten, die voor een groot deel persoonlijk worden benaderd en waarmee vaak een persoonlijke band is, met plezier vertoeven. Niet vreemd als velen van hen reeds hun medewerking toezegden voor de hobby-expo van 2018. Maar daarnaast is en blijft de organisatie op zoek naar weer nieuwe vormen van hobby’s.

De organisatie krijgt een officiële status door de opening van de expositie door de burgemeester. Ook zij toonde zich erg onder de indruk van de veelheid van disciplines. Met name was zij erg onder de indruk van de gemoedelijke sfeer en de keurige afwerking van de inrichting van beide zalen. Ook het bewerken van vele  materialen als, hout, papier, leer, metaal, het bouwen van treinemplacementen, vliegtuigen, klokken, draaiorgel etc. werd met veel aandacht bekeken. Veel ruimte was ingepland voor de truckersclub.  Het emplacement dat door hen werd opgebouwd besloeg een halve zaal, waar ruim 20 enthousiastelingen de wereld van het vervoer met hun miniatuurtrucks en bijbehorende accessoires showden.  Goed dat zovelen hun kinderen meenamen naar de expo, die onder begeleiding tot de leeftijd van 14 jaar gratis toegankelijk zijn.

In het najaar van 2018 zal de volgende expo plaatsvinden. Wij , leden van de organisatie streven naar en werken reeds aan een even en zo mogelijk nog rijker aanbod van hobby’s. Houd onze website in de gaten, maar ook via diverse andere media zullen wij in 2018 opnieuw aandacht vragen voor deze expo.

De volgende hobby-expo zal plaatsvinden op zaterdag 20 en zondag 21 oktober 2018.

 


SponsorsFysio Attent Dongen300

 

Leijten 125 jaar

 

Kanters Garantiemakelaars

 

Fair Chanics Eerlijk rijdt het langst

 

Constuctiebedrijf gespecialiseerd in RVS staal bewerking